Saturday, 26 January 2008

Puolivälin krouviTadaa! Jumbosta tuli Alpine shrugin ohjeella (Rowan magazine 42) tehty torkkupeitto. Olisi voinut tulla hartianlämmitinkin, mutta sellaiseksi tämä olisi ollut liian iso. Enkä ole kuitenkaan varma tuollaisen lämmittimen käyttökelpoisuudesta. Varsinkaan, jos se on tehty Jumbosta. Jos muuten haluaa täysin neliönmuotoisen peiton, lisäyksiä kannattaa vähentää, jotta välttyy lämmittimen muotoiluun tarvittavilta ”siivekkeiltä”.

Peiton koko on noin 84 cm x 84 cm. Voisi olla suurempikin, mutta puikoilta loppui tila (kärsimysten maksimoimiseksi kudoin suorilla puikoilla).

Väriä pitäisi vielä saada pintaan varsinkin, kun yksi lankakerä onnistui olemaan eri sävyä kuin muut (ei erotu kuvasta). Värjäys tapahtunee pesukonevärillä (Nitor), mutta kysymys kuuluu, tarttuuko väri kunnolla 50% villaa 50% akryyliä olevaan lankaan? Varmaankin on ainakin syytä valita langan väriin sointuva sävy siltä varalta, että langan akryyliosuus jää värjäytymättä. Toivottavasti lopputuloksena ei ole epämääräistä laikkulankaa, vaan tasaväristä tai meleerattua lankaa. Kokemuksia kellään?

Jumbon kanssa taisteleminen ei loppunut välttämättä tähän, sillä lankaahan riittää. Teen luultavasti jotakin sisustuksellista, jos jaksan... Kommenteissa ehdotetut säilytyskorit voisi olla yksi vaihtoehto. Tai sitten vaikkapa Buttonhole bag (ei huovutettuna), joka sekin voisi toimia säilyttimenä vaikkapa neuletyölle.

2 comments:

Sahrami said...

Mitä on blogeissa värjäyskokeiluita nähnyt, niin nuo eri värjäyserät voivat jopa korostua värjäyksessä, eivät peittyä. Muhkean näköinen peitto!

Raglana said...

Kivan plastinen lopputulos!

Värjäystä vois ehkä kokeilla ensin jäljelläolevaan lankaan.