Monday, 14 January 2008

Pellava ihanaa, villa ihanaa, pellava+villa=äääk!

Sain tämän langan Viron tuliasina. Kas kun äitini teki reissun ja toivoin jotain villapellavaa. Mielessä oli Raijan Aitan Wollit ja muut ihanuudet. Äh, sain puoli kiloa tätä kauhistusta: puolet pellavaa, puolet villaa, lanka on liian karkeaa vaatteksi, hiukan ylikierteistä tai ainakin erittäin tiukkakierteistä, ei huovu. Sileä neule vetää kovasti vinoon jo muutaman kerroksen mitalla.


Kuvassa näkyvä tilkku kävi pesukoneessa 60-asteen pesuohjelman läpi. Mitat eivät muuttuneet miksikään. Yleensä ottaen hyvä ominaisuus, mutta karkeus ei juuri pehmentynyt. Alareunassa on muutama kerros sileää, loput helmineuletta. Hetken harkitsin kassia helmineuletta käyttäen, mutta siitä tulisi varsinainen säkki. Ei käy.

Hyvää tässä langassa on pesukestävyys, ja ehkäpä pystyn hyödyntämään tuon vinoon kiertymisenkin. Pesuhuone tai vessa kaipaisi uutta pientä mattoa, kenties pyöreänä neulottua, hmm. Väri on sen verran hailakka harmaa, ja muutenkin, että taidan yhdistää tätä jonkun toisen langan kanssa. Juuttia, kenties.

6 comments:

TiinaV said...

Mutta tuonhan luulisi värjäytyvän!

AnneV said...

Nyt tulee epäkerettiläinen ehdotus: mä luulen, että kutojat vois kehitellä tuosta vaikka mitä. Vaan mistäs me semmosen löydämme kun kaikki vaan neuloo? Lähde ristiretkelle Verkarantaan!

Raglana said...

Kuva on vähän hämärä: väri on viileän neutraali harmaa, taitaa olla luonnollinen, pellava ehkä valkaistu. Ei sinänsä huono, mutta yksinään vähän turhankin neutraali. Paitsi jos pintakuviointia sais aikaan. En kumminkaan värjäisi ens'alkuun, mutta katsotaan, jos muut konstit eivät auta.

Isoin ongelma on materiaalin karkeus, vähän epäilyttää, saisiko kangaspuillakaan muuta kuin säkkiä aikaan. Masokistille jouhipaita, joo.

Rukataanpa muuten vähän "sääntöjä", toteutuksen ei ole pakko olla neulottu, voi olla virkattu, kudottu, sidottu, punottu jne.

AnneV said...

(mitähän mä hourin? epäkerettiläinen? siis kerettiläinen tai vähemmän puhdasoppinen)

Tää aivoriihi on kyllä hyödyllinen. Nyt tuli mieleen että neulo koko bätsi saunakintaiksi ja myy turisteille kovaan hintaan. Harmi että Eteläsatamaan on niin pitkä matka. Rahat pois vaan ulkomaalaisilta, "tis is pjuor finis tisain". Tai tosiaan kun kaikki keskiaikatapahtumat alkaa olla niin suosittuja, niin ties vaikka joku sielläkin haluais just jonkun masokistipaidan. Sitäpaitsi Ebayn mahdollisuudet ovat rajattomat...

villamokka said...

Kutoen todellakin ainesta vaikka huonekalukankaaksi. Matto virkaten? Verhot?

Anonymous said...

mun silmiin tuo lanka oikein hehkuttaa haluavansa noiksi annev'n ehdottamiksi pesukintaiksi- tai selänpesimiksi..