Friday, 25 January 2008

Hippy-happy-hou-hou

On tiettyjä ominaisuuksia, joita karsastan langassa. Niihin kuuluu mm. sellainen kummallisesti kukertava pätkärääkkäys, jonka seurauksena lanka näyttää ihan kivalta kerällä, mutta ei enää neulottuna, ainakaan suurina tai edes kohtuullisen isoina pintoina. Toinen on langan epätasainen paksuus, joka vielä pari kolme vuotta sitten tuntui ihan kivalta efektiltä -- kunnes sellaista lankaa ryhtyi neulomaan. Lisäksi soisin vielä reippaasti alle 50 %:n langan kuiduista olevan muovia.

Vaikka sitä tiedostaisikin kaikki nämä asiat, saattaa sitä kuitenkin sortua joskus lankakaupassa harharetkille ja niinpä vaatehuoneen perukoilla onkin odotellut jo pitkään käyttöä pari kerää kaikki nämä ominaisuudet täyttävää lankaa:

Vanha kunnon ystävämme Novita Hippy.

Sävy ei onneksi ole pahin mahdollinen sateenkaari, joten ehkä tuon voi kesyttää vaikka mukaviksi säärystimiksi tai jotain (jos jollekin juohtuu mieleen muitakin ideoita, niin niistä voisi olla apua, sillä yhdet säärystimet eivät taatusti vedä kahtasataa grammaa, hyvä jos puoletkin siitä saa menemään). Siedettävin ja silmille ystävällisin tulos varmaan tulisi, jos tuohon yhdistäisi vaikka raitoina ihan tavallista, tasaista mustaa. Onko tällainen armelias sekoittaminen sallittua vai tuleeko lopputuloksen väistämättä olla puhdasta kauhulankaa?

3 comments:

Anonymous said...

Onko sinulla tuota lankaa vain kaksi kerää? Minä tein kesällä jonkin modan mukaan siitä boleron. Ohjeessa oli käytetty Jumbo Softia, mutta Hippy kaksinkertaisena ja kympin puikoilla oli juuri sopivaa. Lankaa siihen kului (pienimmässä koossa) vähän päälle 300 g.

Raglana said...

Ah, Hippy... Yhdistä pois vaan, keinolla millä hyvänsä langan parhaat puolet esiin :-)

Ronja said...

Miten olisi jotain konttineuloksista, esim. huivi? Konttineulos on yleensä varsin armelias pätkävärjätyille langoille.