Friday, 18 January 2008

Hirviölangan paluu


Hei, olen Teisan omistama hirviölanka. Tai enhän minä mikään hirviö ole, väärinymmärretty vain. Painan 350 g. Olen saviruukun väristä samettilankaa, tuo poikaskerä tuossa on lajitoverini räikeän vaalean oranssina. On jäänyt vähän kääpiöksi (30 g) MINUUN verrattuna! Teisa ei tiedä, mitä minulle tekisi. Olin jopa hukassa, kun omistajani käänsi lankavarastoaan ympäri- eipä hän ensin tiennytkään, että piileskelen vaatekaapin peränurkassa muovipussiin pakotettuna! Valitettavasti hän kaivoi minut esiin ja uhkailee nyt jollakin kaunottareksi muuttamisella. Pakoon ja äkkiä!
Omistajani jupisi jotakin 200 g:sta harmaakirjavaa Teddy Galaxia ja 250 g:sta tipunkeltaista Samostakin, että painivat muka kanssani samassa sarjassa. Ei, kuulkaa, kyllä muuten MINÄ olen rumilusten ykkönen!
Minä tiedän, että omistaja haluaisi päästä minusta eroon tavalla tai toisella. Ikävä emäntä minulla! Hän taisi ihan OSTAA minut kirppikseltä siksi, että värini on kuin omistajani keittiön verhot ja kaakelit, mutta siihen se luovuus häneltä sitten jäikin. Tipunkeltaisista Samoksista hän aikoo tehdä kummitytölle kevätneuleen, mutta epäilen, että nyt 2-vuotias tyttö kasvaa liian suureksi ennen kuin hän saa sitäkään aikaiseksi. Teddy Galaxit hän muka hankki viime vuonna alesta talvihuivia varten, mutta omistajamme nysvää muiden lankojensa kanssa, ostaa uusia, eikä muista meitä lainkaan. Epäilen, että hänellä on varhain alkanut dementia...
t. Teisan onneton samettilanka

3 comments:

Hekla said...

Hmm, tuosta tulikin mieleen, että myös mulla on kaapin jemmassa punaruskeaa samettilankaa. Pitäisiköhän minun liittyä blogiin, voitaisiin lyödä viisaat päät yhteen :-)

Raglana said...

Hirviölangan paluu II nähdään toivottavasti jatkossa ;-)

Onko tietoa, mikä on langan materiaali? Puuvilla? Keinokuitu? Sekoite?

Tuosta määrästä ja väristä tulee mieleen, että kävisköhän meksikolaistyylisillä kuvioinneilla kassiksi. Kuvioväreinä vois olla ihan toisenlainenkin (sileä) lanka eikä kuvioiden tarvitse olla kovin monimutkaisia, geometrista raitaa tai ehkä yksi iso kuvio keskelle (sekoitankohan nyt mielikuvani inkakuvioihin...).

Tai sitten esim. mustan/tummanruskean puuvillan kanssa geometrista kirjoneuletta, kassi tai tyyny, esim. vinoraitaa. Kansanperinnekuviotkin saattais olla hauskat, esim. karjalaisista ristipistomalleista.

SatuK said...

Voi lankaparka! Onko siitä valmistunut jo jotain?