Wednesday, 16 January 2008

Luuranko Tiinan kaapissa

Hirviö ahdistettuna makuuhuoneen pimeimpään nurkkaan.
Sehän näyttää ihan kesyltä, eikö vaan? Kokeilepa neuloa sitä! Aloitin neuloa mallitilkkua ja lanka paljasti todellisen luonteensa. Langassa on inhottavia lenkkejä, jotka takertuvat ikävästi puikoille. Poloiset Addi-parat! Eipä olisi ikinä uskonut, että joudutte neulomaan tällaista lankaa. Silkkihuivejahan teillä piti neuloa!

Lanka on arkistojen aarteita 80-luvulta, äidiltä tyttärelle. Eikä aavistustakaan mitä langasta teen. Sitä on yhteensä noin 350 grammaa ja se on noin Kamenan paksuista tekokuitua tai puuvillasekoitetta. Pelkään sen kutittavan, mutta mallitilkun (neulottuna n. 1 cm) perusteella se ei ehkä olekaan niin paha.

4 comments:

Raglana said...

Onko mitään havaintoa mikä lanka mahtaa olla kyseessä? Jotain vuosikerta-Novitaa? Marilyniä? Marilynissä on hiukan froteemainen pinta, puuvillasekoite, mutta tiheys taisi olla pikemminkin 20s/10cm luokka tai hiukan paksumpi.

Neuloutuvuuteen vois kokeilla erilaisia puikkoja tai toisen langan kanssa yhdessä neulomista. Itelläni on harmaata Marilyniä vähäsen, ja sain äskettäin idean, aion tehdä kassin yhdistämällä lähes samanväristä sileää lankaa.

TiinaV said...

Lanka on minun tietääkseni jotain koneneulontaan tarkoitettua lankaa, joka on alunperin ollut kartiolla. Luulen, että äiti on saanut sen tädiltä, joka oli töissä neulefirmassa.

Tuo langan yhdistäminen toiseen kuulostaa myös hyvältä!

TiinaV said...
This comment has been removed by the author.
Hekla said...

Minun takuuratkaisuni olisi virkata siitä verkkohuivi, ehkä kaksinkertaisena tai jonkin muun langan kanssa. Ja sitten antaisen sen myyjäisiin tai jos oikein häijyksi heittäytyisin niin arpajaispalkinnoksi :-P.

Minä vielä tuumailen että ottaisinko jotkut rumilukset kaapista ja liittyisin tähänkin, mutta en ole vielä saanut päätettyä.