Monday, 7 January 2008

Masokisti ilmoittautuu

OMG. Kaivelin varastoistani esiin sen kaikkein kaameimman langan, jonka käytettävyydestä en ollut varma edes silloin kun sen ostin vuonna 198...jotakin. Kaikki nämä vuodet se on marinoitunut kaapissa ja odottanut a) värin palaamista muotiin ja b) että mun oma ihoni muuttuisi oliivinväriseksi ja sointuisi lankaan.

Hirviö kulkee nimelllä Panda Raffino (Panda oli S-ryhmän oma lankamerkki, ja tämä paksuhko mohairmainen sekoitelanka on valmistettu Suomessa Helsingin Villakehräämön tehtailla Elimäellä. Itse asiassa tässä oikein erikseen lukee että "Säilyttäkää vyötteet" ja "Novita-takuu".)

Tätä on seitsemän 100 gramman vyyhteä, à 135 metriä. 48 % villaa, 48 % polyakryyliä, 4 % polyamidia. Tiheys 12 s/10 cm noin 6-7mm:n puikoilla, ja käsinpesua suositellaan eli tämä hyväkäs voisi vaikka huopuakin. Väri on inha kirkkaahko sinapinkeltainen, vähän jopa vihertävä, ja keskellä kulkee musta ydinlanka.

Kenelläkään ideoita? (eikä saa huudella siellä että polta se tai leikkele pieneksi silpuksi). Vaihtaakin voi, JOS täällä on joku vielä masokistisempi kuin minä.6 comments:

Raglana said...

Tässäpä yks idea: huomio pois vielä kirkkammalla, vastakkaisella värillä tms. joka saa lisää hehkua tästä Ruffinosta. Kun sitä on noin paljon, ehkä peitto, jossa kuvioita.

Tulee mieleen yks Rowanin neule: http://tinyurl.com/2yxeyh Brocade, Rowan Mag38.sta, värit sinänsä aika no niin, tuommoiset oudot, mutta yhteisvaikutelma on hieno.

Marja V said...

Aika jännää tuosta voisi saada, jos värjäisi sen. Melkein puolet on villaa, joten väri tarttuu siihen, mutta ei tekokuituihin. Jos säikeistä osa on villaa ja osa tekokuitua, lanka saa ihan uuden ilmeen ja ehkä neulominenkin innostaa enemmän.

juuli said...

Eihän tuo ole yhtään paha! Voisin värjätä sen jos kiinnostaa, tai vaihtaa johonkin. Esimerkiksi sen kirkkaan sähkönsiniseen sisarukseen?? Ostin ysden vyyhdin Uffista viime vuonna, mutta sininen tökkii. (Juu, olen masokisti...ei lanka itsessään töki.)

TiinaV said...

Saan kylmiä väristyksiä jo pelkästä ajatuksesta, että kerit nuo vyyhdeltä keriksi..

Raglana said...

Juuli: JOS vaihtaisitte lankoja AnneV:n kanssa, olisitko osallistumassa tähän tuolla 700 grammalla Ruffinoa?

AnneV ehkä voittaisi vaihdossa määrällisesti (vähemmän karmeeta lankaa, hähhähhää), mutta mahtaako sähkönsininen värinä tökkiä sen vähemmän.

Anyway: värjääminen ei vielä riitä, mitäs tästä langasta tekis sitten kun se olis värjätty?

AnneV said...

oho, Raglana ehtikin ensin.

Juu, mulle oli kans vähän epäselvää, mitä sitten tapahtuis jos Juuli häipyisi kaukaisuuteen mun sammakkoprinssin kanssa. Tuleeko mulle postimyyntipuoliso vai kaivelenko omista varastoista seuraavan muodonmuutoskandidaatin? (niitä kyllä riittää. Muistattekos Novitan Amadeuksen?)

Ja kuten aina, heti kun joku muu osoittaa kiinnostusta, katsoo itsekin 'sitä' uusin silmin. Värjäys vois tosiaan tehdä ihmeitä, mut jos mä itte saisin valita, niin varmaan neuloisin ensteks ja värjäisin vasta sitten.

Mielikuvitus laukkaa taas. Voishan siitä neuloa jonkin muhkean palmikkotakin, meni sitten syteen tai saveen. Ja jos menee ihan pieleen, niin käyttäis sitä vaan iltahämärällä koiraa pissattaessa. Ai niin, ei mulla ole koiraa. Täytyis varmaan hankkia kun olis jo ulkoilutakkikin sitä varten mietittynä...

Mut siis oikeesti, en oo tähän mitenkään erityisesti kiintynyt, vaihtokauppa on edelleen mahdollinen. Mutta kiitos, ei ehkä sittenkään kuitenkaan samaa/samantyyppistä lankaa vaihdossa, ja sitäpaitsi mulla on henkilökohtainen ongelma sinisyyden kanssa; sininen on kutakuinkin ainoa väri, jota en käytä missään muodossa.