Wednesday, 6 February 2008

Ja eikun Moulin Rougeen cancania tanssimaan

Valmista tuli! Punapilkat ovat nyt muisto vain, tilalla on nyt erittäin lämpimät, käyttökelpoiset ja röyhelöiset pitkäpunttiset nimettömät.

Malli: Garnstudion shortsiohje omin muokkauksin (sileää neuletta, pituus, röyhelöt), koko L.
Lanka: Kirpparipuserosta purettua 100-prosenttista villalankaa. Kamalaa höttöä kaikki 250 grammaa.
Puikot: 3,5 mm, silmukat päättelin virkkaamalla kjs-ketjuja 2,5 mm:n virkkuukoukulla.

Koska lanka oli niin ällöä niin mua ei huvittanut alkaa neuloa siitä jotai upeaa mallia Interweave Knitsistä tai Vogue Knittingistä. Siitä piti tehdä jotain vähintään yhtä kamalaa, mutta kuitenkin mielellään käyttökelpoista. Mitä tapahtuu, kun laittaa kaksi vastenmielistä yhteen? Usein kaksinkertaisesti kamalaa, mutta joskus harvoin kurasta voi nousta myös kultaa. Niin kävi onneks mulle tän projektin suhteen, kun päätin tehdä rumalangasta lapsuuden kammotukset elikkäs villahousut.

Polvisukkia ja hameita käyttävänä on myös ollut jonkinmoinen tarve tämmöiselle vaatekappaleelle, joten tartuin tuumasta toimeen. Otin pohjaksi Garnstudion shortsiohjeen, josta muutin neulepinnan joustimesta sileäksi, tein pidemmät lahkeet ja lisäsin pitsiröyhelöt. Hyvin istuu, ja kuminauha vyötäröllä takaa ettei villikset yllättäen valahda kinttuihin. Jostain syystä ei tullut mieleenkään etsiä valmista ohjetta vanhanaikaisille nimettömille, joten huomasin vasta äsken, että Knittyssähän sellainen ois ollut. Lisää kuvia miun punaisista pitsinihousuista löytyy Flickristä.

Pitsi on aina pitsiä, oli lanka mitä tahansa. Oon kyllä tosi tyytyväinen, kun sain noi lankakerät nurkista nuhjuamasta ja vieläpä mitä parhaaseen käyttöön. Arvatkaas kuka kulkee lopputalven hame päällä... :D

7 comments:

Vaapukka said...

Wau! Nuo kyllä voittaa ne kaurapuuronväriset villapöksyt mennen tullen!

Mari said...

Hitsi, noistahan tuli tosi makeet!

Raglana said...

Tulkoon pakkanen! Hieno muodonmuutos!! Langan hyvä puoli, punainen väri, on päässyt just oikeuksiinsa.

Pibu & Tinde said...

aivan mielettömän upeat!

Hekla said...

Tähän ei voi sanoa muuta kuin VAU!
Varsinainen muodonmuutos!

Worstedknitt said...

No mutta, mahtava muodonmuutos!

Raglana said...

Ootkos pitänyt / päässyt pitämään näitä?