Thursday, 7 February 2008

Hirviö Top 3 esittäytyy

Hei olen Vaapukka ja harrastan lankaa. Varsinkin sen ostamista ja jemmaamista. Hamsteroinnin yhteydessä olen taas kaivellut kätköjäni ja sieltä on taas pullahtanut ihmisten ilmoille mielenkiintoista tavaraa. Hirviön olemukseen kuuluu yleensä huono väri, muovinen koostumus, hankala neulottavuus ja inha kosketustuntuma. Näiden kriteerien perusteella ja pitkällisen harkinnan pohjalta olen listani laatinut.
1. Hjertegarnin Up21. Puhdasta 100% polyamidia, neulottavissa tai virkattavissa nro 6-9 välineillä. Kuva ei riitä kertomaan tämän langan kamaluutta- sehän näyttää ihan pehmoiselta ja viattomalta tuossa. Kyseessähän on kuitenkin sellainen ohkainen muovilanka johon on punottu joukkoon karvahöityvää ja paksumpia tupsukoita. Kuka muistaa Sigorney Weaverin Alienien emon limaisessa syleilyssä? Tämä lanka nimittäin tuntuu kamalammalta kuin pahimmankaan alienin sisälmykset -liukkaalta, inhalta ja möykkyiseltä. Luojan kiitos, että olen tyytynyt ostamaan tätä vain nämä 2 kerää- tosin nykyisin joka kerta avatessani jonkin epämääräisen lankanyssykän pelkään sieltä sikiävän tätä lisää. Tämä olisi ehdottomasti vaihtarikamaa, mikäli pikkuneitini ei olisi äsken tullut viereeni ihastelemaan tätä lankaa ja tivaamaan miksen voisi tehdä siitä hänelle jotain. Auts!
2. Sirdar Dune. 100% polyamidia. Tätä hirvitystä ostaessani mielissä kajasteli kiva kesäpusero- ainakin se näytti jossain parin vuoden takaisessa neulelehdessä kivalta. Vähän aikaa tätä neulottuani, aloin olla varma etten ikipäivänä voi tätä pitää ihoa vasten. Jatkoin kuitenkin itsepintaisesti neulomista ja nyt minulla on noin 45 cm leveä ja metrin mittainen kaitale tätä venyvää ällötystä neulottuna ja vasta puolet langasta on käytetty. Mitä minä tästä teen- kaitaliinanko?
3. Sirdar Fizz. 72 %polyamidia , 19 % akryylia ja 9 % polyesteriä. Siis muovilanka, jossa kuitukangassuikaleita ja "silkkitupsukoita". Tämä on myös pikkuneidin lemppareita, mutta todella kamalaa neulottavaa. Ei mitään ideaa, mitä tästä voi tehdä.
4 comments:

Anonymous said...

Siitä ensimmäisestä langasta oli kyseisen lankavalmistajan kuvastossa kesäällä todella ihana huivi ohje, tehty muistaaksi puikoilla 15! Kokeile kysyä sitä joltain paikalliselta lankakauppiaalta, mikäli mahdollista.

tuijam said...

Näistä kamalista tupsukka-muovilangoista saa tehtyä vaikkapa pikkuneidin vauvoille vaatetta, peittoja, kantokassiin tupsukka-koriste-raitaa jne jne. Ajattele kuinka ihastunut beippari voisi olla tuosta kaitaliinaksi ajattelemastasi, jos yhdistät tikkikangasta tms toiselle puolelle ja loihdit joko peiton tai makuupussin! Entäpä kesäkassi tytölle, puuvillainen napakka vuorikangas sisään ja kiinnität sieltä täältä neuleeseen? Tai otat sakset käteen ja leikkaat ihan viileesti nukelle vaatteet, koneella siksakkaat saumat yhteen; okei, on neuleen pahoinpitelyä, mutta "hirviön" kohdalla kai sallittua tuunata hieman ronskimminkin. Lapset rakastavat kaikkea hörsöä ja kimmeltävää, voit jopa laittaa nukentamineisiin vielä extranappeja, nauhoja, aplikointeina vaaleanpunaisia isoja sydämiä tms. Osuiko mikään? Upposi?

Raglana said...

Ihan vappu tulee mieleen tuosta kolmannesa langasta. Kassit ja lelut voisivat olla minustakin hyvä kohde, niissä menee hullummatkin värit ja helposti tehtävä erikoinen pinta on vain plussaa. Huopuvan langan kanssa vois kokeilla huovuttamistakin.

Anonymous said...

Voisitko ajatella, että tuhlaisit näitä pikkuhiljaa johonkin yksityiskohtiin, vaikka sitten tyttäresi puseron reunaant tms. Koko puseron teko näillä tekee siitä kyllä enemmän kuin mauttoman, mutta rinnalle, joku pliisumpi väreltään yhteen sopiva lanka. Miksei myös pipoihin ja lapasiin ja kaulaliinaankin pieninä määrinä. Raita sinne, toinen tänne tms.