Sunday 20 April 2008

Valmis huivi... tai sylipeitto

Valmistui tämäkin huivi, oli kyllä tosi nopea neuloa isoilla 10mm puikoilla. Blogissani siitä kerron vähän enemmänkin.

Vaikka kuvassa huivi näyttää ihan huivilta, ei se käytännössä ihan niin toimikaan... se muistuttaa enemmän neliötä kuin kolmiota. Joten käyttöä sille tulee varmaan enemmän sylipeittona kuin huivina! Ei prinssi, muttei sammakkokaan (koska sylipeittona tekele on tosi lämmin ja mukava!)

Sunday 6 April 2008

Karvahirviön kosto- osat 2, 3 ja 4 tulossa!

Esikoisen joukkueen oman jään turnaus on nyt ohitse. Muutamat pelipoikien äideistä olisivat halunneet voittaa arpajaisissa tekemäni karvahirviö-huivin (tuossa alempana). Ja sitten suustani pääsi, että voinhan mä virkata niitä lisääkin! ... ja niinpä jouduin ostamaan LISÄÄ Teddy Galaxia mustana ja Teddyä siniviolettina (ja sinisenä tai ruskeana- tämä on vielä ostamatta). Onneksi yhden reikähuivin tekee nopeasti, suunnilleen yhdessä illassa, ja voin käyttää lapsityövoimaa hapsujen leikkaamiseen.

En tiedä, ovatko tulevat huivit enää rumalankatöitä, koska teen ne tilauksesta. Mutta joka tapauksessa: olen ällistynyt!

Niin, ja pipotkin tuntuivat olevan voittajien mieleen- punakirjava Isoveli-pipo jäi yhden oman joukkueen pelipojan päähän ja kuulemma tykkäsi siitä aivan possuna. Edelleen: olen ällistynyt.

Saturday 5 April 2008

Hirviöstä huiviksi



Kammotuslanka on muotoutumassa kolmiohuiviksi. Malli on helppo langankierto-keskisilmukan-molemmin-puolin -viritelmä, ja puikot kokoa 15 mm. Huivi tuntuu tässä työvaiheessa aika mukavalta, eikä kutitakaan kovasti. Yritän saada huiviin molemmat pallot käytettyä. Katsotaan kuinka kauas lanka riittää! Toivon tästä prinssiä, mutta en uskalla vielä ennustaa tuleeko siitä sellaista.

Tuesday 1 April 2008

Pehmeä virheostos

Saanko esitellä koiranoksennuksen värisen horror-lankani:

Louisa Harding Kimono Angora

70% angora
25% wool
5% nylon

25 g/112 m
16 s = 10 cm

Tein tästä ns. lukunutun, jonka tragedia on, että lanka on oikeastaan aivan ihanan pehmeätä mutta täysin oksettavan näköistä. Joskin se taitaa hieman kutittaa...

Lukunuttu on leuhkasti esillä myös Ravelryssa:
http://www.ravelry.com/projects/tikuttaja/reading-in-bed-shrug

Tätä myrkkyä on vielä jäljellä viisi kerää ja risat päälle noin 150 grammaa. En pysty muistamaan mihin tarkoitukseen olen hankkinut tuon kasan. Jotenkin ei vaan nappaa, ei yhtään. Värjäystä olen miettinyt, mutta minulla ei ole käsitystä, miten tuota angoraa kannattaisi värjätä ja millaista käsittelyä lanka kestää.

Oliskos kenelläkään ideoita tämän pörröisen kammotuksen varalle?