Tuesday 25 March 2008

Karvahirviön kosto



Tässä rumalankaa nimeltä harmaakirjava Teddy Galaxi, muutettuna verkkohuiviksi 10 mm muovihalolla (tai kai se on virkkuukoukku oikeasti). Ohjetta otin vanhasta Novitasta. Esikoinen, jonka joukkueen arpajaisiin tämä on menossa, käytteli saksia ja leikkasi hapsut. Muita rumalankatöitä samaisiin arpajaisiin on tarjolla täällä. Nyt on vähän hoppu, joten ei tästä tämän enempää.
Anne, Leijona-ajatus ei jätä rauhaan. Pakko se on varmaan joskus tehdä.
Samos-huivista (blogissani) tuli melkein sellainen, että voisin pitää sen itse. Samosta on lisääkin ja aikomus on muuttaa se joksikin, jota kummityttö voisi pitää.
Loppuuko rumalangat koskaan laatikostani?
Olin muuten vähällä julkaista tämän VÄÄRÄSSÄ blogissa. Äyks!

Sunday 9 March 2008

Korallia, korallia...

Langanloput ja muut ongelmatapaukset voi muuntaa vaikkapa koralliksi virkkaamalla. Tässä muutama inspiroiva linkki (täällä myös ohjeita), ja sitten vain kokoamaan omaa koralliriuttaa.

Kuvassa näkyvä virkattu kiinteillä silmukoilla *2 ks, 2 ks samaan silmukkaan * menetelmällä. Lankana Tennessee.

Thursday 6 March 2008

Kesytetty hiphop

Hip Hop on kesytetty ja lopulta ilman pahempaa kiroilua.

Hirviömäistä langasta teki väri. Koska säkeet olivat löyhästi kiinni toisissaan, revin valkoisen säkeen raa´asti irti. Yhdestä kerästä se jo pieneltä pätkältä puuttuikin ja siitä inspiroidun.
En suosittele tätä kenellekään, sillä säkeiden erottaminen ei ole kovin mukavaa tai helppoa puuhaa.

Ohjeeksi nappasin Jatan MarioMyssyn ja se osoittautui kivaksi neulottavaksi. Silmukkamäärän tosin jouduin soveltamaan, koska lanka oli hieman paksumpaa.


Sininen myssy valmistui ensimmäisenä. Kulutus 62 g sinistä höttöä.

Ruskea valmistui toisena ja nieli 65 g lankaa.
Valkoinen valmistui viimeisenä ja siihen kului 65 g lankaa. Kaikissa myssyissä käytössä oli vitosen sukkapuikot ja kutosen 60 cm pyörö. Sain kaiken Hip Hopin tuhottua ja lopputulos on mielestäni onnistunut.

Mun piti lahjottaa tästä langasta muodostuneet tekeleet eteenpäin, mutta sisareni omivat jo ruskean ja valkoisen myssyn. Sinisen kohtalo ei ole vielä selvillä.

Tuesday 4 March 2008

Hirviöstä pedoksi - GRÄYH!









Tämän verran lankaa mahtuu leijonan massuun - yli neljä kiloa!

Ei tullut kasarilangasta koiranulkoilutustakkia, tulikin langansäilytysleijona. En muista, mistä keskustelu sai alkunsa Tampereen neuletapaamisessa, mutta sen jälkeen oli ihan selvää ettei tästä voi tehdä mitään muuta kuin sohvaleijonan. Kiitos Raijalle ja Sadulle ideoinnista! Välillä kyllä näytti että tekeillä on Homer Simpson eikä mikään savannien kuningas, mutta pienen lobotomian jälkeen pääkin alkoi näyttää paremmalta.

700 grammaa Ruffinoa on täten käytetty, samoin hirveä kasa oransseja ja ruskeita jätelankoja. Strategisia kohtia on topattu rikkinäisillä polvisukilla ja sukkahousuilla, ja peto on virkattu ontoksi niin että kidasta voi tunkea sisään lankakeriä. And believe you me, tuohon massuun sitä lankaa mahtuu. Pistän lisää kuvia jahka ehdin leikkiä sen kanssa, mut nyt kaikki ylimääräinen aika menee taas ihan muissa touhuissa.

Niin että Teisa, virkkaa vaikka tälle tyttökaveri siitä samettilangasta!

Monday 3 March 2008

Mikä ****n Hip Hop...*

Hei olen Mewril ja minulla on lankavarasto, johon olen hamstrannut hirveyksiä. Aloitan esittelemällä ensimmäisen käsiin sattuneen.


Hiphop ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Tekokuitulangat ovat inhokeitani.
Novitan Hip Hop vuodelta 2003 yhdistää nämä hirveydet. Koostumus on 80 % muovia ja 20 % jonkun lammasparan villaa. Neulomistuntuma on nihkeä ja langassa on kaksi samansävyistä ja yksi valkoinen säie, joista muodostuu neuloessa "ihanan elävä pinta" (yäks).

Lankaa on ollut alun perin yhteensä lähemmäs kilon verran, mutta luojan kiitos olen saanut siitä tuhottua suurimman osa. Tällä hetkellä jäljellä on enää noin 100 g sinistä ja saman verran ruskeaa. Jotain pientä ja pois lahjoitettavaa aion tehdä tästä.

*lainaus Skandaalilta